Is een keuken op maat duurder?

Is een keuken op maat duurder?

Hoeveel zou u verwachten te betalen voor een keuken op maat? Dit is namelijk een vraag die we vaak horen vanuit onze klanten. Voordat wij beginnen, willen wij in ieder geval vaststellen dat het woord ‘duurder’ voor een ieder verschillend is. Daarom spreken wij liever over het bepalen van de prijs van een keuken op maat en wat bijdraagt aan de kosten hiervan. Ook zullen wij een aantal tips geven over hoe u uw keuken betaalbaar kunt te houden (let op) zonder in te boeten kwaliteit of stijl. Dus of u nu uw huidige keuken gaat verbouwen of een gloednieuwe keuken ontwerpt, World of Cooking adviseert u graag bij uw keuken vraagstukken.

Hoe wordt de prijs van een keuken bepaald?

Wanneer uw kiest voor een standaard keuken, zijn er basisfactoren die de prijs bepalen. Met een keuken op maat heeft u meer ruimte in het bepalen van de kosten. De uiteindelijke kosten van uw nieuwe keuken is immers afhankelijk van uw wensen. Hieronder staan een aantal belangrijke factoren waarmee wordt vastgesteld hoe duur het realiseren van een keuken gaat zijn:

1. De eerste manier is door de vierkante meter van de keuken vast te stellen. Een belangrijke regel is hiervoor ‘hoe groter de ruimte, des te meer materialen en arbeid nodig zijn‘. Een simpel voorbeeld hiervoor is dat een keuken met veel hoeken, meer materiaal nodig heeft dan een keuken met minder hoeken. Naast de oppervlakte van de keuken, zijn ook andere factoren zoals lay-out, keukenapparatuur en afwerkingen van invloed op de prijs;

2. De tweede manier om de prijs te berekenen van een keuken is aan de hand van het aantal benodigde kasten. Het type kasten is ook van invloed op de kosten, net als de gebruikte materialen en de toegepaste afwerkingen. Op maat gemaakte kasten zullen daarmee duurder zijn dan een kant-en-klare kast, maar wat ons betreft de kosten meer dan waard. Bij op maat gemaakte kasten wordt de keuken één geheel en een genot om naar te kijken.

3. Keukenapparatuur speelt ook een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten van uw keuken. Uiteraard hangt aan hoogwaardige apparatuur een hoger prijskaartje dan aan basismodellen. Maar zelfs als u kiest voor een middenklasse- of instapmodel, moet u er rekening mee houden dat sommige functies de prijs van uw keuken kunnen verhogen. Denk hierbij aan functies van keukenapparatuur zoals zelfreinigende ovens of multifunctionele kraan. Deze voorzieningen maken uw keuken duurder, maar ook gemakkelijker.
Wat maakt een keuken zo duur?

Om het bovenstaande samen te vatten, leggen wij graag nogmaals kort uit wat een keuken duur maakt:

  • De grootte van de keuken: een grotere ruimte vergt meer materiaal en arbeid;
  • De indeling van de keuken: een complexe indeling vergt meer tijd en moeite om uit te voeren;
  • Het aantal kasten: op maat gemaakte kasten zijn duurder dan standaardmodellen;
  • Keukenapparatuur: hoogwaardige toestellen hebben een hoger prijskaartje;
  • De afwerkingen: natuurstenen werkbladen zijn duurder dan kunststof;

Nu dat wij de vraag hebben beantwoord wat een keuken duurder maakt, hopen we dat u beter begrijpt hoe u uw keuken betaalbaar kunt houden zonder aan kwaliteit of stijl in te boeten.

Als u hulp nodig heeft bij het ontwerpen van uw droomkeuken aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het ontwerpen van een keuken die voldoet aan uw wensen en budget.

Uw eigen keuken ontwerpen

Wilt u liever uw eigen keuken ontwerpen, helpen wij u graag op weg. Ons team van experts kan u begeleiden en ondersteunen hierin. Wij adviseren u graag tijdens een vrijblijvend gesprek, dat plaats kan vinden bij ons in de showroom. Hierin delen wij graag de mogelijkheden voor het realiseren van uw keuken (indien wenselijk) op maat.

3D-Tekening

Bij World of Cooking bieden wij de mogelijkheid aan onze klanten om een 3D-tekening te realiseren van een keuken .

Met een 3D-tekening ziet u direct hoe uw nieuwe droomkeuken eruit zal zien, zelfs nog voordat de bouw begint. Met deze tekening kunt u ook uw droomkeuken delen met naasten of een tijdje wennen aan het ontwerp hiervan.

Keuken ontwerpen lijntekening en 3d ontwerp

Plan een vrijblijvend gesprek

Wilt u meer informatie over een keuken op maat, neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken of een vrijblijvende afspraak plannen via de onderstaande button. Eén van onze experts beantwoordt graag al uw vragen en helpt u de keuken van uw dromen te vinden.


Plan direct een gesprek

We hopen dat dit artikel nuttig is geweest bij het beantwoorden van de vraag en hopelijk tot snel bij World of Cooking!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.