Lichtplan Keuken

Realiseer uw droomkeuken

Een lichtplan voor uw keuken is eigenlijk net zo belangrijk als de keuze van de keuken zelf. Wanneer dit op een onprofessionele manier gebeurt, kan dit afbreuk doen aan uw nieuwe keuken.

Daarom realiseert World of Cooking, naast droomkeukens, ook het bijbehorende lichtplan op aanvraag. Met deze dienst willen wij onze klanten een compleet pakket aanbieden als het aankomt op het realiseren van dé perfecte keuken.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gesprek met één van onze experts. Wij werken graag met u samen om de ideale keuken te ontwerpen. Wij denken daarbij niet alleen aan de keuken en het lichtplan, maar ook aan de keukenapparatuur, de vloerbedekking en de wandbekleding.

Wat is een lichtplan?

Wellicht was u nog niet bekend met de term, maar met een lichtplan realiseren wij de ideale verlichting rondom uw (nieuwe) keuken. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met het aantal ramen, de grootte van de keuken en de gewenste sfeer. Een lichtplan maakt het dus mogelijk om het ideale licht in uw keuken te creëren.

Waarom is een lichtplan voor een keuken zo belangrijk?

Verlichting speelt een belangrijke rol in de algehele sfeer van uw keuken. Het zorgt ervoor dat u alle activiteiten in uw keuken optimaal kunt uitvoeren, zowel praktisch als sfeervol. De juiste verlichting maakt uw keuken dus comfortabeler en uitnodigender. Bovendien loont een goed doordacht lichtplan ook op het vlak van energieverbruik. Als u het juiste licht kiest, kunt u geld besparen op uw energierekening.

World of Cooking verlichtingsmerken

Voor het realiseren van onze lichtplannen maakt World of Cooking uitsluitend gebruik van betrouwbare verlichtingsmerken. Wij vertegenwoordigen o.a. de merken:

 

 

Deze World of Cooking verlichtingsmerken hebben bewezen zowel stijlvol als duurzaam te zijn bij intensief gebruik hiervan. Onze verlichtingsmerken bieden een breed scala aan lampen, zodat we altijd het juiste licht voor uw keuken kunnen vinden.

Hoe wordt een lichtplan samengesteld?

Een compleet lichtplan voor uw keuken bestaat uit verschillende soorten licht. Afhankelijk van de situatie en activiteit is het ene type licht geschikter dan het andere. We onderscheiden de volgende soorten licht, namelijk:

  • Algemene verlichting: zorgt voor gelijkmatig licht over de gehele keuken. Dit licht creëert een heldere en aangename sfeer. Goed algemeen licht is daarom essentieel in elke keuken.

  • Geaccentueerd verlichting: net zo belangrijk, maar dit type licht wordt gebruikt om bepaalde delen van de keuken te accentueren. Geaccentueerd licht kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een mooi kunstwerk of een aantrekkelijk meubelstuk te accentueren.

  • Functionele verlichting: zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit type verlichting voornamelijk gebruikt voor een specifieke functie. Taakverlichting wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om optimaal licht te geven bij het koken of bij het werken aan het aanrecht.

Wat gebeurt er als ik geen aandacht besteed aan een lichtplan?

Als u geen rekening houdt met een lichtplan bij de keuze van uw nieuwe keuken, is het mogelijk dat de algemene sfeer hieronder gaat lijden. Daarmee gezegd hebbende is het zonde wanneer u gaat besparen op de verlichting. Daarnaast kan het ook gebeuren dat u zich minder op uw gemak voelt in uw keuken en dat bepaalde (keuken)activiteiten moeilijker uit te voeren zijn.

Plan uw afspraak in

Wilt u een afspraak maken met de keukenspecialisten van World of Cooking?

 

Plan vandaag nog vrijblijvend uw afspraak in voor een persoonlijk consult. Vul het formulier onderaan in en bevestig uw afspraak.

 

U ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging met de details van uw afspraak.